4 Şubat 2011 Cuma

Ayıklama İşçisi (Konserve İmali) (Makineyle) Mesleği

Ayıklama İşçisi (Konserve İmali) (Makineyle)  Meslek Tanımı :
Konserve, salamura, reçel veya şurup imalinde kullanılacak büyük miktarlarda sebze ve meyveleri kabuklarından ayıran çeşitli makineleri çalıştıran kişidir.



Ayıklama İşçisi (Konserve İmali) (Makineyle)   işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Makinelerdeki gerekli ayarları yaparak, ayıklanacak sebze ve meyveleri makinenin haznesine koyarak, makineyi çalıştırmak,
b) Sebze veya meyvelerin ayıklanmasına nezaret etmek,
c) İş bitiminde makinenin bakım ve temizliğini yapmak,
d) Belirli bir tip makine üzerinde ihtisası bulunmak ve o suretle ayırtedilebilir.       vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder