4 Şubat 2011 Cuma

Aşçı (Özel Hizmet) mesleği

Aşçı (Özel Hizmet) Meslek Tanımı :


Evlerde yemek hazırlayan ve pişiren kişidir

Aşçı (Özel Hizmet), işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Kendi inisiyatifi veya  işverenden aldığı talimat ile yemek listesini hazırlamak,
b) Sebze ve etleri hazırlamak,
c) Gıda maddelerini reçetelere göre veya kendi arzusuna göre pişirmek,
d) Mutfak ve pişirme araçlarını temizlemek veya bunların temizlenmesine nezaret etmek,
e) Meyve ve sebzeleri muhafaza etmek,
f) Konserve kaplarına yerleştirmek,
g) Meyveli jöleler yapılması ve çeşitli cazip yemeklerin hazırlanması gibi özel aşçılık görevlerini yapabilir,
h) Gıda rejimlerine göre özel yemekler hazırlayabilir,
i) Yemek servisi yapabilir,          vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder