23 Kasım 2010 Salı

Turizm Rehberliğini sonunda meslek olacak!!!

TBMM (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizm rehberliğini meslek statüsüne kavuşturan ve niteliklerini yükselten yasa tasarısının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını bildirdi. 

     



     
     -TURİST  REHBERLİĞİ İLE İLGİLİ YASA TASARISI- 
     
     Rehberlerin turizm alanında çok önemli bir yeri bulunduğunun altını çizen Günay, '' Turizm Rehberleri, şu ana kadar meslek sınıflandırılması yapılmamış bir grupta bulunuyordu. Kimisi esnaf odalarına kimisi kendi aralarında kurulan başka odalara üyeydi. Bakanlar Kurulu'na, rehberliği meslek statüsüne kavuşturan ve niteliklerini yükselten bir çalışmayı sunduk. Çalışma şu anda imzaya açıldı. Sanıyorum, 2010-2011 yasama dönemi içinde TBMM'den bu yasa geçmiş olacak'' diye konuştu. 
     Günay, konaklama, yeme-içme, eğlence ve deniz turizmi alanında faaliyet gösteren turizmcilerin, meslek birliği ve örgütlü bir yapıya kavuşmaları amacıyla, Meslek Birlikleri Yasası Tasarısı'nın hazırlanarak, Başbakanlığa sunulduğunu anlattı. 
     Bakanlığın bünyesinde bulunan, sanat topluluklarının turne sayılarını artırmaya çalıştıklarını anlatan Günay, sanat yoluyla halkın toplam yaşam kalitesinin yukarıya çekilmesine katkıda bulunmaya çalıştıklarını ifade etti. 
     Köy konserlerinin de büyük ilgi gördüğünü belirten Günay, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne son olarak Selimiye Camisini önerdiklerini, gelecek yıl ise Alanya tersaneleri ve kalesi ile Efes antik kentinin listeye girmesine çalışacaklarını anlattı. 
     
   Bu düzenleme ile turist rehberleri için gerekli yasal haklarına kavuşmuş olacaklar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder