22 Kasım 2010 Pazartesi

Meslek liselerine talep gittikçe artıyor!

Lise öğrencileri artık birer meslek sahibi. Son yıllarda Milli Eğitim bakanlığı'nın isteği doğrultusunda çalışmalar yapan İl Milli Eğitim müdürlüğü Antalya'da meslek liselerine kayıt yaptıran öğrencilerin sayısında ciddi bir artış sağladı. Bu sayede liseden mezun olduktan sonra üniversiteyi kazanamayan ve işsizler ordusunun yeni birer elemanı olan lise mezunları artık birer meslek sahibi olarak hayata atılıyor.
 Antalya'da meslek liselerine giden öğrencilerin sayısı her geçen gün artıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, bu doğrultuda yaptıkları çalışmaların sonuç vermesinden son derece memnun. Antalya'da son yıllarda meslek liselerinde yaşanan çeşitliliğin de amacı öğrencileri yetenekleri doğrultusunde bu okullara yönlendirmek.
Gülay, Meslek Liselerine giden öğrencilerin üniversiteyi kazanamasalar bile birer meslek sahibi olaürak hayata atılabildiklerini söyledi.
Gülay, anne babalara da çağrıda bulunarak her öğrencilerin hepsinin Anadolu ya da Fen liselerine gitmesinin mümkün olamayacağını belirterek, lise çağına gelen gençlerin öğrenci ilgi ve yetenekleri doğrultusunda meslek liselerine yönlendirilmelerini istedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder