27 Ocak 2011 Perşembe

Apre Hazırlama İşçisi Mesleği

 Apre Hazırlama İşçisi Meslek Tanımı :


Belirlenen reçetelere göre apre mahlülünü hazırlama ve gerekli ölçme ve kontrolleri yapma bilgi becerisine sahip nitelikli kişidir.


   Apre Hazırlama İşçisi; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a) Çalışılacak mal için gerekli apre reçetelerini kartoteksten çıkarmak, yeni reçeteleri amirinden almak,
b) Apre mamulü hazırlayacağı ölçek, kap ve kazanlarını temizlemek,
c) Reçeteye göre miktarları tespit etmek, kimyevi maddeleri tartmak, eritmek, süzmek ve istenilen miktara tamamlamak suretiyle  apre mahlülünü hazırlamak ve gerekli ölçme ve kontrolleri yapmak,
d) Seyyar tanklara, reçeteye göre apre mahlülü hazırlamak ve çalışılacak makinenin yanına götürmek,
e) Apre mutfağında mevcut kimyevi maddelerin korunması ve muhafazası için tedbirler almak,
f) Hazırlanan apre mahlülünün yetmemesi halinde tekrar hazırlamak,
g) Apre mahlülü hazırlama sırasında görülen aksaklıkları amirine bildirmek,
h) Apre mutfağındaki kazan, tank, karıştırıcı ve diğer donanım ile çalışma alanının temizlik ve düzenini sağlamak,
i) Meslek alanı ile ilgili gelişmeleri takip etmek, uygulamak,

      vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder