25 Ocak 2011 Salı

Ambar Sorumlusu (Otel) Mesleği

Ambar Sorumlusu (Otel) Meslek Tanımı :
-Konaklama vb. işletmelerde, alınan tüm malzeme ve ekipmanları teslim alarak stoklama ve ihtiyaç halinde departmanlara teslim etme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.



Ambar Sorumlusu (Otel); işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı , iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak :
a) Ambara gelen malzemeleri, belgelerde belirtilen miktar ve özelliklerine dikkat ederek sayıp belgeleri ile beraber teslim almak ve ambarda muhafazasını sağlamak,
b) Malzemelerin  ambar raflarına düzenli bir şekilde yerleştirilmesini sağlamak,
c) Malzeme ihtiyacı olan departmanların taleplerini ambardan karşılamak,
d) Malzemeleri kontrol edip biten veya azalan stoklar için sipariş fişi hazırlamak,
e) Bozulan malzemelerin bakım ve onarımını sağlamak,
f) Aylık ve yıllık mal sayımları yapmak, envanter ve bilanço çıkarmak,
g) Ambarın düzen ve temizliğini sağlamak,    vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder